27 Kasım 2010 Cumartesi

- Üzüntü -

Birçok şekide tezahür edebilen bir duygu biçimidir. Olmasını veya var olmasını dilediğin bir durumun, kişinin, nesnenin genellikle varlığının gerçekleşmemesi veya sonlanmasının ardından insanda durgunluk, kırgınlık, ağlama isteği uyandıran anlık veya sürekli acılara gebe kalma halidir.

Kırılmaz sanmasındandır kendini birinci tekil kişinin. Geçilemez olma hissinin ve güveninin çatırdamasından mütevellittir. Bir kez daha olağanın dışındaki durumu kucaklamak zorunda kalışındır bedeninin acımasız tepkisi ; gözyaşı.

Kimisi dağlar, akın eder kalbine ve beynine anında. Çok da elle tutulur olmasına ihtiyacı yoktur gerekçenin. Elinden kurabiyesi alınan bir çocuğun verebileceği tepkiler her yaşta her anda gözlenebilir bir yetişkinde bile bu duygunun içindeyken. Tepkiler birbirlerine benzerler, yalnızca aksediliş şekilleri farklılık gösterebilir.

Affa sıkça sığınılan bir duygudur. Karşılıklı ya da çift taraflı olmasıyla meşhurdur. Üzen aynı zamanda üzülendir. Hem yanar, hem de yakar bu sebeple de ikizlerdir burcu üzüntünün..

T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder